SUSTAINABILITY REPORT 2021

Wij geloven dat beweringen over duurzaamheid niet voldoende zijn als ze niet worden ondersteund met data. Daarom publiceren wij elk jaar ons MUD Jeans duurzaamheids-rapport. Hierin staan wij stil bij onze prestaties, mislukkingen en toekomstige doelen. Het is onze manier om jou precies te laten zien waar we mee bezig zijn, nu en in de toekomst.

De updates zijn binnen🌍

94%


Minder Water

75%


Minder CO2

124.7


B Corp PuntenElk jaar voeren wij een levenscyclusanalyse uit van al producten, om precies te weten te komen wat hun milieu-impact is en hoe wij die verder kunnen verminderen. De percentages hierboven zijn berekend door de milieu-impact van onze jeans te vergelijken met de industriestandaard.

94%

Less Water

(18% reduction) (393 litres)


75%

Less CO2

(3% reduction) (5.9 kg CO2 eq.)


124.7

B Corp points

Through our pioneering approach we are changing the status quo within the fashion industry.


Onze Missie & Strategie

Our Mission & Strategy


Onze missie is dat de mode-industrie drijft op circulaire productie en bewuste consumptie.

Wij pionieren met jeans, door positieve actie te ondernemen, transparant te zijn en sufficiëntie te ondersteunen. Wij geloven dat rekening houden met de natuur en mensen een noodzaak is. En we zien een toekomst waarin de mode-industrie een manier van produceren en consumeren vindt die ons genot van deze planeet en dat van toekomstige generaties niet in de weg staat.

Om de mode-industrie radicaal te veranderen is onze strategie gebaseerd op onderstaande drie pijlers.

Circulaire Economie


                                                  Wij nemen onze oude jeans en die van andere merken terug om de loop te sluiten. Door circulair ontwerp zorgen we ervoor dat onze producten steeds opnieuw kunnen worden gerecycled.

Eerlijke Fabrieken


Door een korte toeleveringsketen te handhaven, hebben wij een nauwe relatie met onze partners. Door bewust te produceren kunnen we een goede werkomgeving creëren voor alle betrokkenen.

Positief
Activisme


Met onze baanbrekende aanpak willen wij de status quo binnen de mode-industrie veranderen. Door radicaal transparant te zijn, hopen we anderen te inspireren om mee te doen!

Dit zijn onze highlights van 2021

Circular Economy

We take back our old jeans and those from other brands to close the loop. Through circular design we ensure that our products can be recycled over and over.


Fair Factories

By maintaining a short supply chain, we foster a close relationship with our partners. By producing consciously, we can create a good working environment for everyone involved.


Positive Activism

Through our pioneering approach we aim to change the status quo within the fashion industry. By being radically transparent, we hope to inspire others to walk the talk with us

Best for the World 2021

Best for the World


In 2021, zijn genomineerd als Best for the World door B Lab.


Sinds 2015 is MUD Jeans een trotse B Corp. B Corps zijn gecertificeerde bedrijven die hun bedrijf inzetten als een drijver voor goede zaken. Elke 3 jaar wordt een gedetailleerde evaluatie uitgevoerd die tot een score leidt. Met een score van 74,1 hadden wij in 2021 wereldwijd de hoogste score in de categorie Milieu! Het ultieme bewijs dat we op de goede weg zijn.A circular
denim cover

Een circulaire denim hoes


We zijn een partnership aangegeaan met IKEA, om de iconische KLIPPAN circulair te produceren.


In 2021 gingen we nog een stap verder met onze stoffen. Samen met IKEA ontwikkelden we hun eerste circulaire denimhoes van 60% biologisch katoen en 40% post-consumer gerecycled denim. Elke hoes bespaart 27.000 liter water en vermindert zijn koolstofvoetafdruk met 67%.1512

Bomen geplant
& jeans gerecycled

Bij elke MUD Jeans aankoop kun je een oude jeans naar ons terugsturen voor recycling, zolang ze voor tenminste 96% uit katoen bestaan. Oude MUD Jeans kunnen te allen tijde worden teruggestuurd voor recycling. Dit is onze manier om te voorkomen dat jeans op de vuilnisbelt belanden en dat waardevolle grondstoffen worden verspild.

In 2021 konden we met jouw hulp 11.512 jeans recyclen! En voor elke jeans die naar ons wordt gestuurd voor recycling, doneren we aan de non-profit Justdiggit om één boom te regenereren. Justdiggit gebruikt een speciale techniek om deze stronken weer te laten groeien tot bomen en uiteindelijk CO2 en water op te slaan in het gebied.
Messy for COP26

Messy voor COP26

Een vriendelijk monster gemaakt van 800 versleten spijkerbroeken.


Samen met de milieudocumentaire streaming site WaterBear creëerden we een 5 meter lange sculptuur in de vorm van het iconische monster van Loch Ness. Messy werd tijdens COP26 in Londen onthuld om omstanders te herinneren aan het belang van een circulaire manier van leven.
A sustainable
fashion course

Een sustainable fashion cursus

Een introductie in duurzame mode voor de next generation of changemakers.


In samenwerking met industrie-experts en universiteiten van wereldklasse hebben wij een korte cursus ontwikkeld voor studenten en jonge professionals die meer willen weten over dit onderwerp. Na vijf lessen kunnen deelnemers een echt officieel certificaat ontvangen.
Our materials

Transparantie

De reis van een paar MUD Jeans begint met een katoenbol in Turkije of India. Dit katoen reist naar Spanje en wordt gemengd met gerecyclede vezels die door Recover worden geproduceerd. Ferre spint deze vezels samen tot een nieuw garen. Het garen wordt naar Tejidos Royo gebracht, waar het wordt geverfd en geweven tot een stof. Dit is het stofproces voor 89% van al onze jeans. 10% wordt geproduceerd door Bossa. Het verhaal is ongeveer hetzelfde, het enige verschil is de locatie. Het katoen, het spinnen en het weven gebeurt allemaal in Turkije. Alle stoffen gaan naar Yousstex International waar ze worden verwerkt tot individuele jeans.

99% van onze stoffen gebruiken OCS gecertificeerd biologisch katoen en GRS gecertificeerd gerecycled katoen. Wij gebruiken duurzame en hoogwaardige producten van topkwaliteit. Onze focus is om het gebruik van materialen monogaam te houden op katoen (of andere cellulose gebaseerde vezels). Dit zorgt ervoor dat onze jeans gemakkelijk kunnen worden gerecycled en opnieuw in de productie kunnen worden opgenomen.

In 2021 bestond onze totale productie uit 70% biologisch katoen en 28% gerecycled katoen. We hadden enkele stijlen met een kleine hoeveelheid Tencel, maar dit was minder dan 1%. De laatste 1% is het gebruik van elastaan om sommige van onze jeans rekbaar te maken.


Lees het volledige rapport hier ⬇️


Als je tot dit punt bent gekomen, ben je waarschijnlijk echt geintersserd, misschien wil je zelfs ons LCA raport lezen!

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel