Wat is B Corp?

B Lab is een non-profitorganisatie die bedrijven met winstoogmerk certificeert op hun sociale en ecologische prestaties, publieke transparantie en verantwoordingsplicht. Om te certificeren moet je een rigoureuze beoordeling afleggen en alleen als je een score hoger dan 80 haalt, op de maximale score van 200, wordt jouw bedrijf tot een B Corp benoemd. De beoordeling analyseert niet alleen het product of de dienst, maar ook de algehele positieve impact van het bedrijf. Er wordt goed gekeken naar de impact van het bedrijf op zijn werknemers, klanten en het milieu.

Hoe word je een B Corp?

Om te certificeren moet je een sociale en ecologische missie hebben, die je jaarlijks grondig evalueert en opvolgt. Het bedrijf is ook verplicht om hun wettelijke bestuursdocumenten te wijzigen om ervoor te zorgen dat beslissingen een evenwicht vinden tussen winst en doel. Elke twee jaar moeten bedrijven een herbeoordeling ondergaan. Elke keer maakt B Lab de beoordeling een beetje moeilijker, waardoor bedrijven kunnen blijven aandringen op continue verbetering.

Voor ons zijn B Corps de bedrijven van een nieuwe generatie. Bedrijven die winst en een positieve bijdrage op de wereld combineren. Elke B Corp onderneemt met de intentie iets goeds te doen.

MUD Jeans: B Corp sinds 2015

In 2015 ondertekende MUD Jeans de Declaration of Interdependence, waarin staat dat bedrijven die een B Corp willen zijn zelf de verandering moeten zijn die we in de wereld zoeken. Ze moeten worden uitgevoerd alsof mensen en plaatsen ertoe doen, dat bedrijven door hun producten, praktijken en winsten ernaar moeten streven geen kwaad te doen en iedereen ten goede te komen. En als laatste, om dit te doen, moeten bedrijven handelen met het besef dat we allemaal afhankelijk zijn van een ander en dus verantwoordelijk zijn voor elkaar en toekomstige generaties. MUD Jeans neemt al deze punten zeer serieus en zet zich daarom sinds 2015 als B Corp in om zaken te doen met als doel iets goeds te bewerkstelligen en sluit zich aan bij deze Global Community of Leaders samen met andere inspirerende merken zoals bijvoorbeeld Patagonia, Eileen Fisher en Veja.

Onze scores

De onderstaande tabel geeft onze scores weer. We zijn momenteel onze herbeoordeling aan het afronden en we kijken ernaar uit om de nieuwe score binnenkort met je te delen.

2015 B Corp Score 2017 B Corp Score 2019/2020 B corp Score

91.2

87.7

124.7

Regular Swan

Authentic Indigo

Regular Swan - Authentic Indigo

Regular Dunn

Stone Blue

Regular Dunn - Stone Blue

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel