Was bewust

Je jeans wel of niet wassen? Om het je makkelijk te maken hebben we een selectie gemaakt met daarin de beste tips uit de branche en tips van onze eigen denimgoeroes.

> Minder wassen

Door onderzoek hebben we ontdekt dat spijkerbroeken meestal gewoon uit gewoonte worden gewassen, en niet omdat ze echt vies zijn of onder de vlekken zitten. Dit vereist veel water, energieverbruik en het zorgt ervoor dat je spijkerbroek sneller vervaagt. Was je spijkerbroek dus alleen als hij écht vies is. Klinkt als onnodig advies, maar toch hebben we de neiging het te vergeten en uit gewoonte te wassen. De echte denimfreaks raden aan om je jeans maar een paar keer per jaar te wassen.

> Was op koudere temperaturen

Bespaar tot wel 30% energie door te wassen op 40 graden in plaats van 60 graden. Bij vlekken is het zelfs nog beter om extra vlekverwijderaar toe te voegen dan om de temperatuur te verhogen.

> Gebruik de eco-stand

Het energielabel van je wasmachine is gebaseerd op het gebruik van de eco-stand tijdens al je wasbeurten. Heb je een eco-knop maar heb je deze nog nooit uitgeprobeerd? Ga voor eco bij je volgende wasbeurt!

> Binnenstebuiten

Door je jeans binnenstebuiten te wassen, voorkom je dat je jeans vervaagt en blijft de kwaliteit behouden. Op deze manier voorkom je ook dat de andere kleding in de was constant langs de buitenkant wrijft en stoot.

Tip! Hoewel onze jeans geen microplastics afgeven bij het wassen, doen veel producten die hogere percentages elastane ​​of andere synthetische vezels bevatten dat wel. Ze zijn schadelijk voor het milieu, daarom is het goed om een ​​Guppyfriend waszak te gebruiken, tegen microplastic vervuiling door wassen.

Tip! Hoewel onze jeans geen microplastics afgeven bij het wassen, doen veel producten die hogere percentages elastane ​​of andere synthetische vezels bevatten dat wel. Ze zijn schadelijk voor het milieu, daarom is het goed om een ​​Guppyfriend waszak te gebruiken, tegen microplastic vervuiling door wassen.

> Gebruik azijn

Door een paar druppels witte azijn toe te voegen aan de eerste wasbeurt van je jeans, voorkom je vroegtijdige vervaging. Zo blijft je jeans er als nieuw uitzien, zelfs nadat je hem vaak hebt gedragen. Vooral als de jeans donker en nieuw is en toch kleur afgeeft, helpt azijn de kleurstof aan de denim te hechten.

> Hang je jeans te drogen

Er is niets erger voor je jeans dan een droger. De jeans krimpt en het vereist onnodig energieverbruik. Als je je spijkerbroek buiten hangt, dan doe je dit het beste binnenstebuiten om verkleuring te voorkomen. Hang je spijkerbroek zo snel mogelijk na het wassen op. En zeg ons na: doe-nooit-je-spijkerbroek-in-de-droger!

> Uithangen

Gebruik helemaal geen wasmachine! Hang je kleren gewoon een nacht buiten. De frisse lucht die door je kleding waait, zorgt ervoor dat je kleding de volgende ochtend fris ruikt. Bekijk van tevoren de weersvoorspelling en haal eens diep adem om de buitenluchtjes in je buurt te checken.

> Zeg nee tegen

Gebruik nooit waspoeder, dit kan vlekken achterlaten op donkere jeans. Gebruik liever een (mild) vloeibaar kleurwasmiddel, deze bevat namelijk meestal geen bleek en zorgt ervoor dat kleuren niet vervagen. Gebruik voor donkere of zwarte jeans altijd een wasmiddel voor donkere kleding. En belangrijk: gebruik nooit wasverzachter bij het wassen van je jeans!

Relax Rose

Tie Die

Relax Rose - Tie Die

Extra Easy

Dusty Dry

Extra Easy - Dusty Dry

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel