Ellen MacArthur  

De Ellen MacArthur Foundation (EMF) is een organisatie die samen met bedrijven, overheden en de academische wereld de overgang van de traditionele lineaire economie naar een circulaire economie versnelt.

Een circulaire economie

Een circulaire economie is gebaseerd op de principes van het ontwerpen van afval en vervuiling, het in gebruik houden van producten en materialen en het regenereren van natuurlijke bronnen. Het huidige take-make-waste-systeem moet verdwijnen. EMF gelooft dat dit de enige manier is waarvan iedereen kan profiteren binnen de grenzen van onze planeet. 80% van de milieu-impact, zoals afval en vervuiling, ontstaat in de ontwerpfase. EMF is ervan overtuigd dat de ontwerpfase drastisch moet veranderen, met name door een andere mindset aan te nemen, om zo te voorkomen dat er meer afval en emissies ontstaan ​​bij de productie van goederen. De circulaire economie is een nieuwe manier om dingen te ontwerpen, maken en gebruiken binnen de grenzen die onze wereld stelt.

Als we een economie zouden kunnen creëren die dingen zou hergebruiken in plaats van dingen op te maken, zouden we een toekomst kunnen opbouwen.

Maak mode circular

In 2017 lanceerde EMF het ‘Make Fashion Circular’-initiatief dat tot doel heeft samenwerking, partnerschap en begeleiding te creëren om een ​​nieuwe textieleconomie te stimuleren op basis van circulariteitsprincipes. Als circulair denim merk waren we erg gemotiveerd om onze ervaring te delen en te blijven leren.

Jeans redesign project

We zijn betrokken geweest bij casestudies, projecten, werkgroepen, onderzoeken en rapportages. Onze meest recente deelname aan EMF is met hun Jeans Redesign Project, gericht op het creëren van richtlijnen om jeansmerken te helpen circulair te worden. We zijn ontzettend trots om een ​​partner van EMF te zijn en enthousiast om ons product te blijven verbeteren en andere denim merken hetzelfde te zien doen.

Relax Rose

Whale Blue

Relax Rose - Whale Blue

Regular Bryce

Heavy Stone

Regular Bryce - Heavy Stone

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel