Natuurlijke en gerecyclede materialen

Om ervoor te zorgen dat je jeans alleen uit milieuvriendelijke materialen bestaat, werken we samen met een aantal onafhankelijke organisaties.

Gerecycled katoen

Onze jeans bestaan voor 40% uit gerecycled post-consumer katoen, het hoogste percentage dat er is. Gerecycled post-consumer denim is ons favoriete materiaal, omdat het ons in staat stelt ons gebruik van nieuwe materialen te verminderen en zo water en energie te besparen en de biodiversiteit te beschermen. Ons doel is om onze jeans van 100% gerecycled post-consumer katoen te maken. Moet je nagaan wat voor een positieve impact we dan zouden kunnen maken!

Onze jeans zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen; namelijk gerecycled en biologisch katoen. Katoen is een natuurlijke vezel en daarom beter voor je lichaam dan materialen die bestaan uit gemengde weefsels. Katoen ademt, is comfortabel en hypoallergeen.

GRS gecertificeerd

Al ons gerecyclede materiaal is GRS-gecertificeerd. De GRS (Global Recycle Standard) is een productnorm die eisen stelt aan de gerecyclede inhoud, documentatie en bewijsstukken, sociale- en milieupraktijken en chemische restricties over welke stoffen bijvoorbeeld niet gedetecteerd mogen worden. Door GRS-gecertificeerd te zijn, zorgen we ervoor dat de gerecyclede onderdelen van onze MUD Jeans veilig zijn voor onze klanten en de planeet.

Bij circulariteit staat eenvoud centraal. Hoe minder materialen, hoe beter te recyclen. Wij gebruiken twee hoofdmaterialen voor onze jeans: biologisch katoen en gerecycled katoen.OCS gecertificeerd

De Organic Content Standard is een certificering die door de non-profit Textile Exchange in het leven is geroepen. Omdat onze stoffen een combinatie van gerecycled en biologisch katoen gebruiken, zijn ze gecertificeerd als OCS Blended. Door deze certificering weten we dat er geen insecticiden of pesticiden zijn gebruikt voor het zuivere katoen dat voor onze jeans wordt gebruikt.

Organic Cotton

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder pesticiden, insecticiden, herbiciden of welke andere schadelijke middelen dan ook. De planten zijn niet genetisch gemodificeerd, de grond waarop het wordt verbouwd is vrij van gifstoffen en krijgt tussen de oogsten door de tijd om te herstellen. Kortom, het is beter voor je huid en voor onze planeet. Onze denim bestaat uit 60-75% biologisch katoen, afhankelijk van de stijl. Het overige deel is gerecycled katoen.

Synthetische vezels

Natuurlijke vezels, zoals bijvoorbeeld katoen, zijn biologisch afbreekbaar en laten daarom geen sporen na wanneer ze terugkeren in de natuur. Maar, synthetische vezels zoals polyester en elastaan ​​zijn bedoeld om lang mee te gaan. Voor altijd. Net als plastic flessen zijn ze gemaakt op petroleumbasis, en verliezen ze bovendien microplastic vezels tijdens het wassen. Al deze microplastic vezels komen in onze waterhuishouding terecht.

Daarom pleiten wij voor stugge denim. Maar, iedereen heeft soms wat stretch nodig en dat begrijpen we bij MUD Jeans ook. Momenteel bevatten onze stretch jeans maximaal 3% elastaan ​​& T400, en gebruiken we stikgaren met een polyester kern voor extra stevigheid. Door het synthetische gehalte tot een minimum te houden, houden we de jeans wél recyclebaar. Om ons synthetische gebruik nog verder terug te dringen, voeren we momenteel tests uit met op cellulose gebaseerd stikgaren en biologisch afbreekbare alternatieven voor elastaan. Wordt vervolgd dus.

Roestvrij staal

Meestal zijn knopen gemaakt van een mix van metalen en kunststoffen, waardoor ze niet geschikt zijn voor recycling. Onze knopen en klinknagels zijn dat wél. Ze zijn namelijk gemaakt van 100% roestvrij staal. Klaar voor hun volgende levenscyclus dus als je ze niet meer gebruikt. We zijn momenteel op zoek naar een samenwerking met een sociale onderneming, om het handmatig verwijderen van knopen en klinknagels uit de spijkerbroek te vergemakkelijken, om ze te kunnen recyclen tot nieuwe.

Papier en bedrukte labels

Om ervoor te zorgen dat onze jeans na gebruik gerecycled kunnen worden, hebben we de gebruikelijke leren patch op de achterkant van de jeans vervangen door een geprint label. Hierdoor bestaat de jeans uit slechts één materiaal en wordt recyclen makkelijker. Er worden ook geen dieren geschaad bij de productie van onze MUD Jeans.

FSC-gecertificeerd
Onze papieren labels zijn FSC-gecertificeerd, wat ons verzekert dat de bossen die worden gebruikt om het papier dat wij gebruiken te maken, worden beheerd op een manier die de biodiversiteit behoudt en de levens van lokale mensen en arbeiders ten goede komt.

Verpakkingen

In onze verpakkingen zit geen plastic of overbodige materialen. Onze verpakkingen zijn gemaakt van karton, waarvan 72% gerecycled karton. Door de geavanceerde technologie die onze logistieke partner gebruikt, wordt elke doos op maat gemaakt. Op deze manier gebruiken we alleen wat we écht nodig hebben en voorkomen we verspilling. Karton is biologisch, ethisch, gemakkelijk recyclebaar en 80% biologisch afbreekbaar.

Cradle 2 Cradle

Cradle 2 Cradle beoordeelt de materiële gezondheid van een product, de impact op het milieu en de recyclebaarheid. Daarom is onze indigokleurstof Cradle 2 Cradle gecertificeerd.

Denim Innovation

Denim of the future

Fair Production

Made by happy Jeans Makers

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel