Yousstex International

Bij Yousstex International wordt de stof van onze jeans gesneden, genaaid, gewassen en gebrandmerkt. Dankzij hun innovatieve productietechnieken zijn we in staat om de meest duurzame jeans ter wereld te produceren. De fabriek staat in Touza, een ruraal gebied in Tunesië. Met 550 medewerkers, vrij klein voor een kledingfabrikant, straalt Yousstex International bij binnenkomst een familiale sfeer uit. Lachende gezichten en een ontspannen sfeer is wat bezoekers verwelkomt.

Stikken

Wassen

Stikken

Wassen

Wat is er speciaal aan Yousstex International?

Met 400 vrouwen die in de fabriek werken, is Yousstex International een plaats van vrouwelijke emancipatie. Dit komt ook tot uiting in de vakbondsvertegenwoordiging van Yousstex, die voor 75% uit vrouwen bestaat. Onze collega's bij Yousstex International hebben per maand 1,5 dag betaald verlof, en de eigenaar, dhr. Habib, is een gediplomeerd apotheker, dus alle medewerkers hebben toegang tot gratis medicijnen indien dit nodig is. Ook wordt het vervoer van en naar de fabriek voor alle medewerkers geregeld tegen een eerlijke prijs.

Wij willen een revolutie in de mode-industrie teweegbrengen, door nobele jeans te maken.

Het proces

Yousstex International naait en wast onze jeans. De stoffen die we voor onze jeans hebben geselecteerd, worden vanuit Spanje naar Tunesië verzonden. De stoffen worden in patroondelen gesneden en van daaruit begint het vakmanschap. De zeer ervaren vrouwen stikken de panelen met de grootste precisie aan elkaar. Hierna gaan de broeken naar de was afdeling waar ze behandelingen ondergaan met voornamelijk laser en ozon. De laatste fase is het controleren of aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan qua afmetingen, uiterlijk en sterkte. Hierna worden de goederen gelabeld, verpakt en verzonden. Geloof ons, dit klinkt gemakkelijker dan het is. Kijk zelf maar.

De eigenaar: Dhr. Habib Mansour

Habib Mansour komt oorspronkelijk uit Tunis, de hoofdstad van Tunesië. Hij begon zijn carrière in denim in de toenmalige modehoofdstad, Parijs. Na een aantal jaren in de mode besloot Habib Monsour zijn eigen fabriek te beginnen. In 2014 investeerde hij in een state-of-the-art wasserette als aanvulling op wat er al was bij Yousstex International. Habib Monsour gelooft in een revolutie in de mode-industrie en maakt, zoals hij zelf zegt; nobele jeans,


Productietour

In 2018 ging Team MUD op reis om de mensen te ontmoeten die onze jeans maken. Benieuwd? Neem zelf een ​​kijkje in de fabriek!

Productietour

In 2018 ging Team MUD op reis om de mensen te ontmoeten die onze jeans maken. Benieuwd? Neem zelf een ​​kijkje in de fabriek!

Flared Hazen

Corn

Flared Hazen - Corn

Luca Short

Terra

Luca Short - Terra

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel