Recover

Sinds 1947 pioniert het derde generatie familiebedrijf Recover met de productie van duurzame materialen door middel van mechanische recycling. Zij geloven dat upcycling de meest innovatieve manier is om de mode-industrie te transformeren en daar zijn wij het volledig mee eens! De fabriek is gevestigd in een kleine stad in Alicante, Spanje. Het werk bij Recover wordt geleid door een team van experts op het gebied van textiel, mode en duurzaamheid. Met hun hulp nemen we onze oude spijkerbroeken in en recyclen we ze tot vezels die kunnen worden omgezet in nieuw garen.

Versnipperen

Mixen

Spinnen

Wat is er speciaal aan Recover?

Recover werkt samen met merken en bedrijven om textielafval in te zamelen om het te recyclen tot nieuwe garens. Hun garens scoren het hoogst in de Higg Material Sustainability Index, wat betekent dat ze vrij zijn van gevaarlijke stoffen en de Zero Discharge of Hazardous Chemicals (ZDHC) en REACH normen hiermee overstijgen. Recover meldde in 2019 meer dan 40 miljard liter water, 2,9 miljoen kg vervuilende stoffen en 142 miljoen kWh energie te hebben bespaard.

Van textielafval naar nieuwe garens


Het proces


Bij aankomst in de fabriek worden de metalen uit de spijkerbroek gesneden. De stof wordt vervolgens versnipperd totdat het lijkt op een blauwachtige versie van vers katoen. Mechanische recycling verkort de draden van gerecycled katoen, daarom wordt de vezel gemengd met nieuw biologisch katoen om de beste kwaliteit te garanderen. Ten slotte worden de vezels tot nieuw garen gesponnen.

Cropped Mimi

Sun Stone

Regular Dunn

Stone Black

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel