Waarom Partnerships Belangrijk Zijn Voor Circulariteit

Waarom Partnerships Belangrijk Zijn Voor Circulariteit

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.” —African Proverb

 

 

MUD Jeans is het eerste circulaire denimmerk ter wereld.  Wij zijn pioniers in circulaire denim. Sinds de oprichting van het merk in 2012 hebben we een lange weg afgelegd en zijn we altijd blijven verbeteren. Tegenwoordig is een paar MUD Jeans ontworpen om lang mee te gaan en meerdere keren te worden gerecycled. Check het label van je jeans, en je ziet dat al het gerecycled katoen oude jeans bevat, gecombineerd met OCS gecertificeerd biologisch katoen.

Een MUD Jeans gebruikt geen giftige chemicaliën en bespaart 70% CO2 en 92% water in vergelijking met de industriestandaard. Elk jaar willen we het beter doen!

Onze prestaties zouden natuurlijk niet mogelijk zijn geweest zonder de goede band met onze supply chain-partners. Circulariteit is alleen mogelijk door partnership, en in het bijzonder met supply chain partners die jouw visie en doelen delen.

Our Supply Chain Partners

The 3 hoofd supply chain partners van MUD Jeans
      1. Recover: dit is een fabriek in Spanje waar onze oude spijkerbroeken worden gerecycled. Ze versnipperen de jeans en creëren een vezel die is gemengd met OCS-katoen. Het eindproduct is een garen dat beide soorten katoen bevat.

      2. Tejidos Royo: vlakbij Recover, is een fabriek die de garens verft en tot verschillende weefsels weeft.

      3. Yousstex International: deze fabriek is gevestigd in Tunesië. Ze knippen, naaien en wassen de stof om het uiteindelijke MUD Jeans-product te creëren.

Al onze partners in de supply chain beschikken over waardevolle duurzame productietechnieken. Volgens de HIGG Index maakt Recover bijvoorbeeld de katoenvezel met de laagste impact op de wereldmarkt, is Tejidos Royo zelfvoorzienend op het gebied van energie via zijn go-generatorstation, en Yousstex International recyclet 95% van zijn water en vult de 5% bij met regenwater. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Kijk voor meer informatie op onze website. Elk van hun innovatieve technieken helpt ons om een ​​betere en duurzamere spijkerbroek te creëren.

 

Speciale Award

In november 2020 werd Tejidos Royo door de Europese Commissie geselecteerd als winnaar van de European Business Award for the Environment (EBAE) 2020-2021, Business Process, vanwege de vroege acceptatie van Dry Indigo-technologie. Droge indigo is een innovatieve schuimverftechniek die wordt gebruikt in het garenverfproces. Deze techniek gebruikt geen water, 86% minder chemicaliën en 65% minder energie. We gebruiken een stof die met deze techniek is geproduceerd voor stijlen zoals de Regular Swan Authentic Indigo en de Regular Bryce Authentic Indigo. We zijn er trots op dat Tejidos Royo erkenning krijgt voor zijn harde werk.

De kracht van circulariteit

Samenwerking staat centraal bij circulariteit. Voor ons was het de hoeksteen voor vooruitgang en innovatie. Tegelijkertijd heeft het een groot gevoel van solidariteit gecreëerd. Tijdens de moeilijke tijden van COVID-19 merkten we dat er grote kracht zat in het circulaire businessmodel. Aan de ene kant is dit te wijten aan onze productieaanpak van seizoenoverschrijdende collecties, geen massale voorraadbestellingen, geen verkoop. Tegelijkertijd werd het versterkt door het solide partnerschap dat we hadden met onze leveranciers. Het bracht vertrouwen, stabiliteit en innovatie, in een tijd waarin er wereldwijd grote onzekerheid heerste.

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel