Undyed Denim, Jeans Zonder Kleurstoffen

Undyed Denim, Jeans Zonder Kleurstoffen

The meest duurzame jeans ter wereld

Wij laten zien hoe het ook kan: Undyed. De Undyed Denim collectie is gemaakt door het indigo-verfproces volledig overslaat. Dit is een nogal revolutionaire manier om jeans te maken, zelfs voor ons!  


Deze capsulecollectie, gemaakt in bestaande stijlen, komt tot leven door een mix van gerecycled denim en biologisch katoen. Door het verf- en wasproces helemaal over te slaan, zien we grote verbeteringen in waterverbruik en CO2, zelfs in vergelijking met onze toch al zeer duurzame geverfde jeans.

 

Wist je dat het verf- en wasproces normaal een van de meest schadelijke factoren is tijdens de productie van conventionele jeans, en daardoor vaak vervuiling veroorzaakt in de omliggende gebieden van de fabrieken?

Daarom gebruiken we al Cradle2 Cradle Indigo Dye en hebben we schadelijke processen zoals PP-spray en stone wash in onze reguliere jeansproductie geëlimineerd.

Nu gaan we nog een stapje verder.

 

soemthing

Door de ‘naakte’ stof te gebruiken, besparen we 74% CO2 en gebruiken we 93% minder water in vergelijking met de industriestandaard.


Dus, als we geen kleurstoffen gebruiken, hoe ontstaat dan de kenmerkende lichtblauwe, grijze kleur van de jeans? Dit unieke effect ontstaat wanneer we een mix van gerecyclede oude spijkerbroeken en maagdelijk biologisch katoen combineren.

 

“Het leuke is dat de trends van de afgelopen jaren terug te zien zijn in de jeans. De meeste oude, gerecyclede spijkerbroeken waren blauw, het nieuwe katoen is wit, vandaar deze gemengde denimkleur”, zegt Dion Vijgeboom, Denim Innovator bij MUD Jeans.

Bij MUD Jeans nemen we innovatie serieus en zullen we hier niet stoppen. Momenteel gebruiken we 40% gerecycled katoen om onze jeans te produceren, maar onze weg naar 100% is al begonnen, let op.

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel