Undyed Denim

Undyed Denim

De meest duurzame jeans ter wereld

In een wereld van overdaad willen we dingen terugbrengen naar de basis.

Daarom hebben we onze Undyed Denim-collectie gelanceerd; jeans die het indigo-verfproces volledig overslaan. Dit is een nogal revolutionaire manier om spijkerbroeken te maken, zelfs voor ons!

Deze capsulecollectie, gemaakt in bestaande stijlen, komt tot leven door een mix van gerecycled denim en biologisch katoen. Door het verf- en wasproces helemaal over te slaan zien we grote verbeteringen in waterverbruik en CO2, zelfs in vergelijking met onze toch al zeer duurzame geverfde jeans.

Wist je dat het verf- en wasproces een van de meest schadelijke factoren is tijdens de productie van conventionele jeans, en daardoor vaak zorgt voor vervuiling in de omgeving van de fabrieken? Daarom gebruiken we al Cradle to Cradle Indigo Dye en hebben we schadelijke processen zoals PP-spray en stone wash in onze reguliere jeansproductie geëlimineerd.

Nu zijn we nog een stap verder gegaan.

Door de ‘naakte’ stof te gebruiken, besparen we 74% CO2 en gebruiken we 93% minder water in vergelijking met de industriestandaard.


Dus, als we geen kleurstoffen gebruiken, hoe ontstaat de kenmerkende lichtblauwe, grijze kleur van de jeans dan? Dit unieke effect ontstaat door het combineren van een mix van gerecyclede oude jeans en biologisch nieuw, wit, katoen.

"Het leuke is dat de trends van de afgelopen jaren terugkomen in de jeans. De meeste oude, gerecyclede spijkerbroeken zijn altijd nog blauw, terwijl de nieuwe katoen wit is, vandaar deze gemengde denimkleur ”, zegt Dion Vijgeboom, Denim Innovator bij MUD Jeans.

Bij MUD Jeans nemen we innovatie serieus en kijken we altijd naar nieuwe mogelijkheden. Momenteel gebruiken we 40% gerecycled katoen om onze jeans te produceren, maar onze weg naar 100% is al begonnen. Stay tuned!

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel