Supply Chain Game

Supply Chain Game

 

Heb je er ooit over nagedacht hoe een kledingstuk gemaakt wordt? Of, hoe je zo lang mogelijk met je kleding kan doen?

 

Het boek ‘De Wereld van Kleding’ is gemaakt voor studenten en geeft een kijkje in de wereld van de kledingindustrie. Een industrie die veel impact heeft op ons milieu. Er wordt veel water gebruikt voor het produceren van kleding en bij kleding die niet van biologisch katoen is gemaakt worden veel giftige chemicaliën gebruikt. Bovendien wordt er ontzettend veel kleding weggegooid en zelfs verbrand! Tijd dus om eens goed te kijken naar de kleren die je hebt, en na te denken over hoe je zuiniger met kleding om kunt gaan.

In het boek staan allerlei leuke lessen, praktische tips en mooie illustraties gemaakt door studenten.

Voor het boek hebben wij met auteur Danielle Schouten een speciale Supply Chain Game gemaakt. Supply Chain betekent de hele weg die wordt afgelegd om een spijkerbroek te maken. Van katoenbolletje tot spijkerbroek in de webshop (of in een gewone winkel). Wij maken onze jeans op een duurzame manier; we gebruiken bijvoorbeeld gerecycled katoen, biologische katoen en zorgen dat iedereen die mee werkt aan onze jeans eerlijk betaald wordt. Van de katoenboeren in India, tot de recycle-medewerkers in Valencia en de spijkerbroek-makers in Tunesië.

Genoeg uitleg voor nu, het spel spelen is veel leuker en leerzamer! Download het spel hier.

 

‘De Wereld van Kleding’ is verschenen ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid 2020. Het is een initiatief van de Duurzame Pabo en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het boek is te leen bij meer dan 200 bibliotheken. Voor eventuele vragen contact Danielle Schouten via danielle@waardeerjekleren.nl

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel