Onze Terugblik Op Het Jaar

Onze Terugblik Op Het Jaar
Het jaar 2021 is bijna voorbij en de meesten van ons hopen op beter nieuws in het komende jaar. Afgezien van het feit dat het voor iedereen een moeilijk jaar was, hebben we in 2021 ook positieve dingen om op terug te kijken. Ondanks alles heeft ons team geweldige dingen bereikt. Geïnteresseerd? Spring met ons mee op de tijdlijn van 2021, dan nemen we u mee langs de hoogtepunten van elke maand.

 

Januari - De Aftrap van R100

Road to 100 text over an image of a factory worker from Yousstex International

Dit jaar zijn we begonnen aan een nieuwe ronde van ons Road to 100-project. In januari zaten we samen met onze collega's van Saxion University om de nieuwe doelstellingen en stappen uit te stippelen om de laatste fase van het project te bereiken; het monster van de eerste jeans ter wereld gemaakt van 100% post-consumer gerecycled katoen.

 

 

Februari - Circulaire Masterclass

A promotional image of the circular masterclass with MUD Jeans, AMS, and Circle Economy

Circulariteit is overal om ons heen en we wilden meer informatie delen met onze volgers en klanten over hoe gemakkelijk het is om het te integreren in ons dagelijks leven. Met dat als doel hebben we deze fantastische masterclass georganiseerd samen met onze lieve vrienden van AMS en Circle Economy. Het meest bijzondere aan deze class was de hands-on interactie van iedereen die meedeed!

 

 

Maart - Undyed Denim Collectie

A man and woman dressed in MUD Jeans Undyed Denim Collection

We hebben 's werelds meest duurzame jeans gecreëerd door het verf- en was proces bij de productie over te slaan. Hoe duurzaam je ook bent, twee stappen die een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengen zijn het verbruik van water en CO2. We houden van deze collectie vanwege de unieke kleur en omdat hij laat zien dat het ook anders kan.

 

 

April - IKEA Circular Denim Cover

The IKEA KLIPPAN sofa in a circular denim cover by MUD Jeans

In april lanceerden we met trots de IKEA KLIPPAN Collaboration. We namen de iconische Klippan bankhoes en maakten hem van denim. Vandaag zijn ze in twee kleuren te koop bij IKEA. Deze samenwerking was uniek, want het vertegenwoordigde de waarde van het delen van kennis en het belang van het aanjagen van circulariteit.

 

 

Mei - Anouk Yve Collectie

 

Anouk Yve dressed in a black Simplechique MUD Jeans

 

We werkten samen met stijlicoon Anouk Yve om de perfecte straight fit te creëren. Om deze jeans te produceren, gebruikten we organisch bleekmiddel en onze droge indigo methode, een soort schuimverven, waarbij geen water en nauwelijks chemicaliën worden gebruikt. Voor ons was deze samenwerking een perfect voorbeeld om te laten zien dat chique en duurzaam niet met elkaar botsen.

 

 

Juni - Filmen voor R100

 

Dion Vijgeboom and Laura Vicaria of MUD Jeans in an interview on their Road to 100 project

Licht, camera, actie! In juni filmden we het eerste deel van onze reis met het Road to 100 verhaal. Stay tuned, we zullen dit binnenkort met jullie delen!

 

 

Juli - B Corp Best for the World

MUD Jean's award for B Corp Best for the World in Environment in the Benelux area

Er zijn veel B Corps, maar geen van hen heeft dezelfde score in milieu als wij! MUD Jeans heeft de hoogste score op milieugebied in de hele Benelux. Daarom zijn wij in juli uitgeroepen tot Best for the world door de B Corp community.

 

 

Augustus - Het Delen van ons Impactrapport

MUD Jeans Sustainability Report 2020 with a woman at the beach dressed in denim in the background

Elk jaar publiceren we ons duurzaamheidsrapport, om details te delen van het werk dat we doen en om op transparante wijze de voortgang van onze doelen te bekijken. Noem ons nerds, maar dit jaar waren we er bijzonder trots op dat we het enige denimmerk ter wereld waren dat de biodiversiteit meet.

 

 

September - Conscious Festival & Coolest Dutch Brand Finale

 

The banner for the Conscious Festival and the Coolest Dutch Brands award

Twee geweldige dingen gebeurden voor ons in september! Ten eerste hebben we een geweldige tijd gehad op het Conscious Festival in Parijs, een educatief festival gericht op duurzaamheid in mode, beauty, reizen, energie, en meer. Daarnaast waren we genomineerd voor de Coolest Dutch Brands award. Deze award richtte zich op duurzame & coole Nederlandse merken en we waren vereerd dat we in de finale zaten!

 

 

Oktober - COP Ness Monster

Messy, the COP Ness monster in London, made from old MUD Jeans

Op tijd voor COP26 werd Messy, het COP Ness Monster, onthuld in Londen. We werkten samen met WaterBear  en kunstenaar Billie Achilleos om deze vijf meter lange duurzaam gebouwde sculptuur te creëren in de vorm van het iconische monster van Loch Ness. Om dit monster te creëren, werden 800 oude spijkerbroeken gebruikt. Zij blijft het levende bewijs dat, in tegenstelling tot het monster van Loch Ness, de voordelen van een circulaire economie voor onze planeet zeker geen hoax zijn.

 

 

November - Blue Friday

Blue Friday

 

We hebben Black Friday weer eens blauw gekleurd! Hoewel deze dag meestal wordt gekenmerkt door overconsumptie, wilden we een standpunt innemen en onze klanten vragen om #BuyNothingNew. We sloten onze online winkel en verkochten in plaats daarvan onze vintage jeans, zodat onze klanten de kans kregen om verantwoord te consumeren. Op deze dag adviseerde ons team, klanten via een livestream over hun perfecte pasvorm.

 

 

December - Kerst Team Event

 MUD Jeans christmas voucher

Zoals elk jaar organiseerden we ook deze maand weer een kerst team event om samen met de inwoners van Laren en omstreken te vieren. Na een heerlijke vegan lunch bij De Groene Afslag werd het team verrast met een food for skin cadeau, gemaakt van geupcyclede natuurlijke ingrediënten. Tot slot kregen we een privérondleiding door het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel