MUD Jeans Benoemd Tot Best For The World

MUD Jeans Benoemd Tot Best For The World
Van de 4000 gecertificeerde B Corporations wereldwijd behoort MUD Jeans tot de 5% B Corps met de hoogste score op het gebied van milieuprestaties. 
[[ROW-FULL-IMAGE]]

In 2020 heeft MUD Jeans haar B Corp hercertificering afgerond met maar liefst 124,7 punten. Sindsdien zijn we door B Corp erkend als 'Best for the World' in de categorie milieu. Deze erkenning wordt gegeven aan bedrijven die het voortouw nemen op weg naar een duurzamere en regeneratieve planeet door hun impact op de lucht, het klimaat, het water, het land en de biodiversiteit voorop te stellen in hun bedrijfspraktijken. Met deze prijs wordt MUD Jeans erkend als merk met de hoogst geverifieerde score op milieugebied, en behoort daarmee bij de wereldwijde top 5%.  

[[ROW-FULL-IMAGE]]

MUD Jeans is het Beste van het Beste

Binnen de categorie milieu worden merken gegroepeerd op basis van hun bedrijfsgrootte en beloond als 'de wereldwijde top 5% in hun overeenkomstige grootte-groep'. MUD Jeans heeft echter de hoogste score van alle bedrijven van alle groottes in deze categorie, waardoor wij de beste van de besten zijn. Met een milieuscore van 74,1 heeft MUD Jeans de hoogste score, terwijl alle andere merken tussen de 60-40 punten liggen. 

[[ROW-FULL-IMAGE]]

Acties zijn beter dan woorden 

MUD Jeans heeft deze score kunnen behalen door haar actiegerichte prestaties. Als circulair bedrijf is een eerste grote stap het nemen van verantwoordelijkheid over ons eigen afval. Door onze oude jeans in te zamelen om er nieuwe jeans van te maken, zorgen we ervoor dat onze materialen worden gewaardeerd en niet op een stortplaats belanden of worden verbrand waardoor het milieu nog meer wordt belast. We maken circulaire materiaalkeuzes en werken alleen met leveranciers die voldoen aan onze sociale en milieunormen. De kers op de taart is onze LCA. Jaarlijks meten we onze impact. Met deze waarden rapporteren we onze doelen,  en stellen we nieuwe doelen. Deze aanpak houdt ons gefocust op voortdurende verbetering. Dankzij dit alles weten we dat onze MUD Jeans 93% minder water verbruiken, 74% minder CO2, en 51% minder biodiversiteit dan de industriestandaard.

We zijn meer dan blij dat we in 2021 erkend zijn als een van de Beste B Corps van de wereld! Stay in the loop! 

 

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel