IKEA x MUD Jeans: De KLIPPAN Wordt Circulair

IKEA x MUD Jeans: De KLIPPAN Wordt Circulair
 
IKEA en MUD Jeans introduceren een hoes van gerecyclede spijkerbroeken voor de iconische KLIPPAN. Deze nieuwe hoes is gemaakt met onze denimstof: een combinatie van biologisch katoen en post-consumer gerecycled katoen, afkomstig van oude spijkerbroeken.
New life through circularity

“De KLIPPAN-bank is een iconisch IKEA-product. Door nieuwe bankhoezen aan te bieden gemaakt van gerecyclede materialen, kunnen we klanten helpen hun bank te vernieuwen en materialen te hergebruiken," zegt Piotr Jakubiak, Deployment Leader bij New Business and Innovation Deployment. “We werken graag samen met MUD Jeans om de KLIPPAN bankhoes van gerecycled denim te maken. Deze samenwerking zal de banken en versleten spijkerbroeken nieuw leven inblazen. "

Hoe het begon

Tijdens een podcast over duurzaamheid daagde de Nederlandse tv-presentator Harm Edens zijn gasten, Ikea's Business Development & Transformation Manager Alberic Pater en onze CEO Bert van Son, uit om samen te werken om circulaire innovatie te stimuleren. Een match 'made in heaven' van de circulaire economie. Kort daarna kwam de samenwerking op gang en in de loop van bijna twee jaar werd de KLIPPAN-hoes zorgvuldig ontwikkeld, beproefd en getest.

Waar bestaat de hoes uit?

Elke nieuwe KLIPPAN-hoes bevat 40% post-consumer gerecycled denim, het equivalent van twee versleten spijkerbroeken en 60% gecertificeerd biologisch katoen. In vergelijking met het maken van de bankhoes met industriestandaard denimmethoden, bespaart elke hoes 27.000 liter water en vermindert de ecologische voetafdruk met 67 procent. Tijdens de productie wordt de stof geverfd met een Cradle2Cradle gecertificeerde indigo kleurstof. Na het stikken worden innovatieve technieken zoals Ozone en Laser toegepast om de denim zijn mooie kleur en effect te geven. De jeans fabriek recyclet 95% van het water en er worden geen giftige chemicaliën gebruikt in het hele proces. Samen met IKEA hebben we grondige audits uitgevoerd om ervoor te zorgen dat aan de hoogste sociale en milieunormen wordt voldaan. Om de topkwaliteit van het product te garanderen en ervoor te zorgen dat de denim geschikt is om als meubelstof te worden gebruikt, moest de hoes aan strenge tests worden onderworpen.

Op weg naar een circulair 2030

Ikea doet er alles aan om tegen 2030 alleen circulaire materialen te gebruiken. Piotr zegt: “Ik ben ervan overtuigd dat klanten in de nabije toekomst hun afgedankte IKEA textielproducten kunnen meenemen en dat wij ze bij IKEA een nieuw leven kunnen geven - en de kringloop sluiten. We zullen onze krachten blijven bundelen met onze partners om te testen en te leren, aangezien we deze transformatie niet alleen kunnen voltooien. Daarom zijn deze samenwerkingen zo belangrijk voor ons. Duurzame producten moeten voor iedereen betaalbaar zijn, en we willen onze klanten uitnodigen om deel uit te maken van die reis."

 

The Klippan cover is now available

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel