Hoe Graven De Aarde Kan Redden

Hoe Graven De Aarde Kan Redden
Eindelijk is maart hier! Hiermee brengt het het begin van de lente en de opwindende samenwerking tussen Justdiggit en MUD Jeans. Justdiggit is een internationale NGO, opgericht in Nederland. Hun werk is gericht op het aanpakken van de opwarming van de aarde door bomen opnieuw te laten groeien en landschappen in de regio van Afrika te herstellen. MUD Jeans zal hun harde werk ondersteunen door het geld te doneren dat nodig is om een ​​boom opnieuw te laten groeien elke keer dat een spijkerbroek wordt geretourneerd. Het doel is om tegen het einde van het jaar 10.000 bomen te herstellen in Dodoma, Tanzania.

 

Waarom niet gewoon bomen planten?

 

Als je aandachtig leest, is het je waarschijnlijk opgevallen dat we specifiek hebben gezegd dat bomen opnieuw groeien en geen bomen planten. Dit was met opzet. MUD Jeans wil meer doen dan alleen onze eigen impact verkleinen. We willen actief initiatieven steunen die meer goeds creëren en de klimaatverandering helpen keren. Bomen planten is een veel voorkomende oplossing om koolstof op te vangen en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Veel bedrijven gebruiken deze oplossing om hun Co2 te compenseren. Deze aanpak kan echter lastig zijn, omdat het moeilijk is om er zeker van te zijn dat de bomen die u plant, zullen groeien en dat ze goed zijn voor het ecosysteem waarin ze worden geïntegreerd. Met andere woorden, u loopt het risico veel bomen te planten, maar nee er vormt zich echt natuurlijk leven omheen.

MUD Jeans JustDiggit Tree Re-growing

 


Justdiggit doet de dingen anders. Als organisatie geloven ze in op de natuur gebaseerde oplossingen om klimaatverandering aan te pakken. Hun werk is gericht op het vergroenen van droge gronden met oude technieken, moderne technologie en een sterke communicatieaanpak. Dit doen ze door met een speciale snoeitechniek vergeten boomstronken weer tot leven te laten komen. Een voor een beginnen ze weer te groeien. De resultaten zijn verbluffend! De herstelde bomen brengen de biodiversiteit terug en creëren een gezond evenwicht voor alle levende wezens. Naarmate de hergroeiende bomen groeien, vangen ze steeds meer CO2 op, wat helpt bij het aanpakken van de opwarming van de aarde. Ze helpen ook om meer water in de grond vast te houden en de grond vruchtbaarder te maken. Hun bladeren en schaduw helpen ook om het vocht van de grond te behouden. Al deze voordelen spelen een belangrijke rol bij een gezonde landbouw.

Al dit werk wordt gedaan in samenwerking met lokale gemeenschappen. Lokale boeren worden gedurende een periode van 3 jaar opgeleid, waar ze leren hoe ze traditionele landbouwtechnieken kunnen gebruiken voor duurzame en regeneratieve landbouw. Met behulp van opnieuw gegroeide bomen kunnen lokale gemeenschappen genieten van meer oogsten.  

Benieuwd naar de details van hun werk, klik hier.

 

MUD Jeans, CO2 & Bomen

 

MUD Jeans werkt altijd hard om de impact van onze jeans te verminderen. We vragen onze klanten om hun oude spijkerbroek terug te sturen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat deze niet als afval op een stortplaats terechtkomt. In plaats daarvan waarderen we ons materiaal en recyclen we het altijd en steken we het weer in de productie om een ​​nieuwe spijkerbroek te maken. Ook al zijn we al CO2-neutraal, we vonden het belangrijk om te innoveren waar we kunnen. Sinds 2016 hebben we onze Co2-impact verder verlaagd met 20%. Tegenwoordig gebruikt een paar MUD Jeans slechts 7,14 kg Co2 tijdens het fabricageproces. Dit is een 70% lagere impact dan de industriestandaard. Hoewel we trots zijn op onze verbetering, willen we meer doen dan alleen minder impact, we willen meer goed doen.

 

Met onze samenwerking met Justdiggit willen we de terugkeer van oude spijkerbroeken verder stimuleren en daarbij helpen bij het aanpakken van klimaatverandering en het ondersteunen van gemeenschappen die de werkelijke impact van de opwarming van de aarde onder ogen zien en zullen krijgen. Deze samenwerking markeert het begin van onze toewijding om CO2-positief en mensen-positief te zijn.

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel