Het Is Fashion Revolution Week, Bekijk Onze Fabriek

Het Is Fashion Revolution Week, Bekijk Onze Fabriek

Het is Fashion Revolution Week en bij MUD Jeans zijn we er trots op sterke supporters te zijn! Voor MUD Jeans is Fashion Revolution Week niet zomaar een event dat een keer per jaar plaatsvindt, onze hele strategie is gericht op een revolutie in de mode-industrie. In dit artikel vertellen we je hoe, maar eerst; wat is Fashion Revolution Week precies?

 
Fashion Revolution MUD Jeans

Hoe het begon

Fashion Revolution Week begon als een beweging voor meer transparantie en veiligheid van kledingarbeiders als gevolg van het tragische ongeluk bij de Rana Plaza-fabriek in 2013, een tragedie waar vele fabrieksmedewerkers omkwamen. In de nasleep van deze tragedie werd het duidelijk dat veel merken niet wisten dat hun kleding daar zelfs maar werd gemaakt. Fashion Revolution Week wil deze ramp omzetten in brandstof voor goede actie van de mode-industrie en pleit voor meer transparantie in toeleveringsketens, zowel wat betreft arbeidsomstandigheden als milieu-impact. 

Fashion Revolution Week MUD Jeans

 

Transparantie

Bij MUD Jeans zijn we zeer transparant. Wij hebben bewust slechts drie belangrijke toeleveringsketenpartners geselecteerd; Recover, Tejidos Royo en Yousstex International. Deze leveranciers delen onze waarden. Met een korte toeleveringsketen en regelmatige fabrieksbezoeken zijn we in staat om sterke relaties op te bouwen en hebben we meer controle en overzicht over het maken van onze jeans.

 

Fashion Revolution MUD Jeans

Continu Leren

Het meest recente fabrieksbezoek, in maart, heeft ons een aantal nieuwe dingen geleerd over het leven in de fabriek. Onze partner Yousstex International heeft onlangs cursussen geopend die de jongste werknemers kunnen volgen. Dit zijn cursussen taal-, wiskunde- en textielpraktijkstudies, en na voltooiing van deze cursussen ontvangen de studenten een beroepskwalificatiediploma. Dit vergemakkelijkt niet alleen het leren, maar creëert ook grotere kansen om te groeien in hun vakgebied. Verder heeft Yousstex International onlangs geïnvesteerd in nieuwe bussen die alle medewerkers om 16.00 uur naar huis brengen na een werkdag in de fabriek. 

Fashion Revolution MUD Jeans Factory

Onze Impact

Mensenrechten en de rechten van de natuur zijn met elkaar verbonden. Daarom produceren we onze jeans zonder giftige chemicaliën en met ultramoderne faciliteiten met een minimale impact op het milieu. Dit betekent dat we gemiddeld 92% lagere waterimpact, 70% lagere CO2-impact en 47% lagere biodiversiteitsimpact hebben dan de industrienorm. Door onze samenwerking met One Carbon World zijn we CO2-positief geworden in 2020. Door samen te werken met Justdiggit en een boom te herstellen (Justdiggit plant geen bomen maar brengt ze weer tot leven) per jeans die we teruggestuurd krijgen voor recycling, willen we in 2021 weer CO2-positief zijn.

Fashion Revolution Week MUD Jeans Factory

Bij MUD Jeans gedijen we op voortdurende verbeteringen in onze toeleveringsketen en milieu-impact en zullen we hard blijven werken om een ​​revolutie teweeg te brengen in de mode-industrie. Er een eerlijke en circulaire industrie van maken.

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel