Circulaire Masterclass En Pro-tips Voor Circulair Leven

Circulaire Masterclass En Pro-tips Voor Circulair Leven
Vorige week bundelde MUD Jeans de krachten met Circle Economy en AMS om een ​​Masterclass Circular Living te organiseren. En het ging over: precies, klimaatverandering en hoe je dit met circulariteit kunt overwinnen. 


“Dit is de tijd van actie” - Ola Bakowska

Ze zegt dit niet lichtvoetig, want wat ze hiermee bedoelt, is dat de tijd dringt om de wereldwijde klimaatcrisis aan te pakken waarmee we worden geconfronteerd. Het jaarverslag van Circle Economy laat zien dat we al twee cruciale mijlpalen voor de planeet hebben bereikt. De planeet is 1 graad opgewarmd en we verbruiken meer dan 100 miljard ton materiaal per jaar. Hoewel dit alarmerende gegevens zijn, is er nog steeds hoop. Ola en haar team verwachten dat de switch naar circulaire te maken, de wereldwijde uitstoot met 39% verminderd kan worden.

 

Oké, dus wat is circulair?

Het is een antwoord op ‘business as usual’. Het gaat erom de waarde van een product te behouden en de grondstoffen opnieuw te gebruiken als ze eenmaal zijn opgebruikt.

De belangrijkste duurzame zaken die consumenten en bedrijven in hun leven kunnen integreren:



  1. Reparaties
  2. De levensduur van een product verlengen
  3. Gebruik maken van gerecyclede producten of producten die kunnen worden gerecycled 
  4. V erpakkingen zijn belangrijk, innovatieve verpakkingsoplossingen ondersteunen, zoals zeewier als alternatief

Een van de belangrijkste concepten die uit deze Masterclass kwam, was dat we als samenleving ons ‘businessmodel’ moeten heroverwegen om onze afvalgewoonten te verminderen en een betere toekomst op te bouwen. 

 

Re-commerce (verkoop van tweedehands producten), upcycled producten en verhuur krijgen nu al meer aandacht bij consumenten en zijn een essentieel onderdeel van het heroverwegen van hoe we zaken doen en hoe we consumeren als samenleving. Bij MUD Jeans belichamen we de waarden van circulariteit in elk onderdeel van ons bedrijfsmodel. Onze jeans zijn niet alleen van hoge kwaliteit, onze denim is alleen van katoen, met slechts een paar modellen die 2% elastaan ​​bevatten. Dit betekent dat ze volledig recyclebaar zijn en opnieuw kunnen worden gebruikt in een nieuwe spijkerbroek, de cirkel is rond. 

 

Pro-tip: bij het zoeken naar kleding stelt onze CSR-manager Laura voor om stukken te zoeken die uit één materiaal zijn gemaakt, omdat ze gemakkelijker te recyclen zijn. 

 

Zoals Laura opmerkt, hebben we als individuen controle over onze aankoopbeslissingen en die beslissingen zijn belangrijk.  

Behalve het kopen van kwalitatief goede en duurzame artikelen, is de meest duurzame optie om de levensduur van de artikelen die je momenteel bezit daadwerkelijk te verlengen door ze te repareren.  

Bij MUD bieden we niet alleen reparaties aan voor onze jeans, maar ook een vintage collectie gebruikte jeans, nog in goede staat, tegen een lagere prijs om de levensduur van het product verder te verlengen.



 

 

Duurzaam zijn binnen je eigen kledingkast?

 

Zoals CSR-manager Laura opmerkte: ‘Jij hebt de macht in je eigen kast’!  

Heb je kleding die je niet meer draagt? Geef ze een heel nieuw leven door ze te verkopen of te ruilen met vrienden.  

Nu duurt het leven van een product niet eeuwig. Zodra het einde in zicht is, verzamel ze dan en recycle ze op de juiste manier.

 

Joke van AMS Institute sprak met ons over het belang van circulariteit in steden.

Zoals Joke opmerkt, maken we een snelle globalisering door in steden, waarbij een groot deel van de wereldbevolking in steden woont, maar steden vertegenwoordigen slechts ongeveer 2% van het land. Ze vermeldt ook dat twee derde van het stroomverbruik in steden wordt verbruikt en dat 70% van de wereldwijde CO2-uitstoot in steden wordt uitgestoten. Het ironische van dit alles is dat de mensen die in steden wonen, degenen zijn die eerst de gevolgen van klimaatverandering voelen. Dit komt doordat veel steden in kustgebieden met grote risico's liggen, waar bijvoorbeeld zeespiegelstijging als gevolg van klimaatverandering problemen zal opleveren voor de inwoners.

 

Dat gezegd hebbende, brengt Joke het positieve aspect van dichte leefomgevingen naar voren, namelijk gedeelde kennis en innovatie. 

"Je brengt mensen bij elkaar en deelt meer kennis, er zit kracht in een talentenpool"

 
Vier systematische veranderingen die in steden moeten plaatsvinden om circulair leven te bevorderen: 

 1. Een technologietransitie: hoe maken we duurzame producten en overwinnen we technische uitdagingen om circulair te worden?
2. Een informatietransitie: hoe monitoren en vertalen we gegevens om deze nieuwe praktijken te benutten? Zoals het in kaart brengen van afvalstromen in steden zodat bedrijven deze kunnen herbestemmen en benutten.
3. Een economische transitie: bepalen wat waardevol is voor burgers in een district, en hen betrekken bij het doorgeven van beleid aan hun leiders voor hun eigen welzijn.
4. Een democratische transitie: door zaken en mensen samen te brengen, we kunnen niet allemaal vasthouden aan onze eigen rollen, we moeten allemaal samenwerken om het goede in de wereld te bereiken.

 

Als laatste opmerking uit onze Masterclass Circulair Wonen: er is niet één manier om duurzaam te zijn. 

Onze strategie bij MUD is positief activisme, we willen niet alle opgedane kennis voor onszelf houden. Daarom zijn evenementen zoals deze Masterclass erg belangrijk voor ons, zodat we wat we weten met jullie kunnen delen. Voor ons begint het met jeans en we hopen dat anderen geïnspireerd raken om erop uit te gaan en te innoveren aan hun eigen duurzame projecten. Samen bouwen we aan een betere toekomst, of zoals onze CSR-manager Laura het verwoordt ‘Samenwerking is de sleutel’. 

Bekijk de gehele Masterclass  hier op ons Youtube kanaal.

Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel