Seasonless isn’t reasonless

Seasonless isn’t reasonless
   
Bij MUD Jeans zijn we niet alleen duurzaam in onze productiemethoden, maar ook in onze ‘anti-consumerism’ mentaliteit. 
 

Nu de realiteit van de klimaatverandering opdoemt, aangewakkerd door de wereldwijde pandemie, zijn er merken die grote statements maken. Zoals Gucci, die ineens in de media waren omdat ze seasonless of seizoenloos zouden worden. Oftewel, vanaf nu volgen ze niet langer de modekalender die dicteert wanneer nieuwe collecties worden gelanceerd, en wanneer de oude collecties worden verwijderd, of zelfs verbrand. Wat ons betreft: volstrekt logisch en niets nieuwswaardigs!

Seasonless is een positieve en noodzakelijke stap voorwaarts in de mode-industrie om een halt toe te roepen aan de huidige overconsumptie van kortetermijntrends. Textielafval heeft een dieptepunt bereikt.

Op dit moment wordt iedere seconde het equivalent van één vuilniswagen aan textiel gestort of verbrand.

Favorieten raken nooit uit de mode, net als onze jeans.

 

Wat je misschien niet weet, is dat MUD Jeans sinds dag één met trots seasonless is! Voor ons gaat het erom je persoonlijke stijl te vinden en je iets te bieden waar je op lange termijn dol op zult zijn.

Het idee van een constant draaiende cyclus van (onnodig) verkopen past gewoon niet in onze filosofie. Seizoensloos betekent voor ons dat we tijdloze, kwaliteitsproducten kunnen maken die lang mee gaan, en, als je er eenmaal klaar mee bent, worden geretourneerd en gerecycled tot nieuwe producten. We bieden ook een vintage collectie van onze jeans tegen een gereduceerde prijs, zodat zelfs onze vooraf geliefde of oude monsters niet worden weggegooid. Een gesloten cyclus van consumptie dus.
Het concept van seizoensloze mode biedt mogelijkheden voor een meer bewuste stijl van consumeren, met artikelen die nooit ‘uit de mode’ gaan.

Ons Lease A jeans concept sluit verder aan bij onze filosofie van seizoensloze stijl en consumptie. Wanneer je je spijkerbroek least, ben je niet de permanente eigenaar van de grondstoffen, maar je leent ze, totdat ze niet langer functioneel voor je zijn. Op dat moment keren ze terug naar de eigenaar, MUD Jeans. Deze manier, waarbij wordt afgestapt van eigendom van grondstoffen, is een verandering, die ervoor zorgt dat grondstoffen veel langer in the loop blijven!Toegevoegd aan winkelwagen

Product title

€29,95

€29,95

Verwijderen

Totaal

Subtotaal

Verzending Gratis

Totaal

Terugkeren naar winkel